Lavacake uit de airfryer
Airfryer-festijn! Maak deze decadente chocoladetaartjes met frambozen eens.
Aan de slag
Vet de ramekins in met de 5 g boter (per 2 personen) en bestrooi met de cacaopoeder. Zorg ervoor dat de randen en bodem goed bedekt zijn met de cacao.
Breek de chocolade in stukjes, snijd de rest van de boter in blokjes. Breng een kleine pan met een laagje water aan de kook. Doe de chocolade, boter en suiker in een hittebestendige kom die in de pan past, zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bainmarie). Roer regelmatig.
Klop ondertussen de eieren los.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Neem het chocolademengsel van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Roer de losgeklopte eieren en het vanille-extract erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel tot een glad beslag.
Vul de ramekins met het beslag en bak de cakejes 7 min. in de airfryer. Laat 3 min. afkoelen. Leg op elke ramekin een bordje. Draai de bordjes met de ramekins samen om zodat de cakejes op de bordjes vallen.
Serveer de lavacakejes met de frambozen. Eet de cakejes warm, alleen dan loopt de vloeibare binnenkant eruit.
Lavacake uit de airfryer
Airfryer-festijn! Maak deze decadente chocoladetaartjes met frambozen eens.
null personen
805 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Vet de ramekins in met de 5 g boter (per 2 personen) en bestrooi met de cacaopoeder. Zorg ervoor dat de randen en bodem goed bedekt zijn met de cacao.
Breek de chocolade in stukjes, snijd de rest van de boter in blokjes. Breng een kleine pan met een laagje water aan de kook. Doe de chocolade, boter en suiker in een hittebestendige kom die in de pan past, zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bainmarie). Roer regelmatig.
Klop ondertussen de eieren los.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Neem het chocolademengsel van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Roer de losgeklopte eieren en het vanille-extract erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel tot een glad beslag.
Vul de ramekins met het beslag en bak de cakejes 7 min. in de airfryer. Laat 3 min. afkoelen. Leg op elke ramekin een bordje. Draai de bordjes met de ramekins samen om zodat de cakejes op de bordjes vallen.
Serveer de lavacakejes met de frambozen. Eet de cakejes warm, alleen dan loopt de vloeibare binnenkant eruit.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
115 g ongezouten roomboter
1 tl cacaopoeder
85 g extra pure chocolade 70%
1 el fijne kristalsuiker
2 middelgrote eieren
1 tl vanille-extract
2 el tarwebloem
60 g verse frambozen
Dit heb je nodig
ramequins
airfryer
bolzeef