Brownies met witte chocolade
Voed je chocoliefde met deze brownies met witte chocolade én pure chocolade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de boter en de pure chocolade in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Hak de witte chocolade grof.
Voeg aan de kom de suiker toe en klop 1 min. op hoge snelheid tot deze opgelost is. Voeg het vanillemerg en de eieren toe en klop in 5 min. schuimig. Zeef de bloem en het zout over het beslag en vouw dit met een spatel door het beslag. Meng de witte chocolade erdoor.
Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Laat minimaal 10 min. afkoelen en snijd in 12 stukken.
Brownies met witte chocolade
Voed je chocoliefde met deze brownies met witte chocolade én pure chocolade.
null porties
490 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de boter en de pure chocolade in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Hak de witte chocolade grof.
Voeg aan de kom de suiker toe en klop 1 min. op hoge snelheid tot deze opgelost is. Voeg het vanillemerg en de eieren toe en klop in 5 min. schuimig. Zeef de bloem en het zout over het beslag en vouw dit met een spatel door het beslag. Meng de witte chocolade erdoor.
Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Laat minimaal 10 min. afkoelen en snijd in 12 stukken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
300 g pure chocolade 70%
1 vanillestokje
200 g witte chocolade
190 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
200 g patentbloem
1 tl zout
Dit heb je nodig
lage bakvorm (20 x 20 cm)
bakpapier