Sprits met witte chocolade & macadamianoten
Pimp je sprits! Met witte chocolade en macadamianoten, mmm....
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop met een mixer het merg, de boter en suiker tot het wit en luchtig is. Mix de bloem, het zout en ei er snel door. Kneed met je handen tot een soepel deeg. Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Spuit zigzaggend spritsen van ca. 10 x 3 cm op de bakplaat. Bak de koeken in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaten en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Rooster ondertussen de macadamianoten in een koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Breng als de koekjes afgekoeld zijn een pan met een laag water aan de kook. Snijd de chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Besprenkel de spritsen met de gesmolten chocolade en bestrooi met de macadamia-noten. Laat de spritsen stollen op een stuk bakpapier.
Sprits met witte chocolade & macadamianoten
Pimp je sprits! Met witte chocolade en macadamianoten, mmm....
nagerecht
null personen
220 kcal
40 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop met een mixer het merg, de boter en suiker tot het wit en luchtig is. Mix de bloem, het zout en ei er snel door. Kneed met je handen tot een soepel deeg. Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Spuit zigzaggend spritsen van ca. 10 x 3 cm op de bakplaat. Bak de koeken in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaten en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Rooster ondertussen de macadamianoten in een koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Breng als de koekjes afgekoeld zijn een pan met een laag water aan de kook. Snijd de chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Besprenkel de spritsen met de gesmolten chocolade en bestrooi met de macadamia-noten. Laat de spritsen stollen op een stuk bakpapier.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
1 vanillestokje
150 g witte basterdsuiker
300 g tarwebloem
1 mespunt zout
1 middelgroot ei
75 g gezouten macadamianoten
200 g witte chocolade
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier
handmixer
spuitzak met kartelmondje