Zuurkoolquiche
Een hartige taart op z'n Hollands, mét gerookte spekreepjes natuurlijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in. Bestrooi de ingevette springvorm met het paneermeel en bekleed met het bladerdeeg.
Besmeer de bodem dun met de mosterd. Meng de stukjes rookworst en de spekreepjes met de zuurkool en verdeel dit over de bodem.
Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met peper. Schenk dit mengsel over de quiche en strooi de kaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Zuurkoolquiche
Een hartige taart op z'n Hollands, mét gerookte spekreepjes natuurlijk!
hoofdgerecht
null personen
950 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in. Bestrooi de ingevette springvorm met het paneermeel en bekleed met het bladerdeeg.
Besmeer de bodem dun met de mosterd. Meng de stukjes rookworst en de spekreepjes met de zuurkool en verdeel dit over de bodem.
Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met peper. Schenk dit mengsel over de quiche en strooi de kaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
2 g boter om in te vetten
2 el paneermeel
250 g verse rookworst
1 tl pittige mosterd
500 g verse zuurkool
100 g gerookte spekreepjes
1 verse rookworst
3 middelgrote scharreleieren
125 ml verse slagroom
150 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 28 cm)