Kaaskletsers
Aan de slag
Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Laat intussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
Laat de ananas uitlekken en snij er kleine stukjes van. In een kom klop je met een vork het ei los. Roer er ook de roomkaas, het spek, de ananas en het kerriepoeder door. Vet de vormpjes met het kwastje dun in met boter. Leg in elk vormpje een deegplakje en druk het goed aan. Snij het deeg weg dat boven de vorm uitsteekt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel het eimengsel over de vormpjes. Strooi de kaas erover. Knip de bieslook erboven fijn.
Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen. Snij het deeg met een mes langs de randen los en zet de taartjes op de borden. Lekker voor tussen de middag!
Kaaskletsers
null personen
510 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Laat intussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
Laat de ananas uitlekken en snij er kleine stukjes van. In een kom klop je met een vork het ei los. Roer er ook de roomkaas, het spek, de ananas en het kerriepoeder door. Vet de vormpjes met het kwastje dun in met boter. Leg in elk vormpje een deegplakje en druk het goed aan. Snij het deeg weg dat boven de vorm uitsteekt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel het eimengsel over de vormpjes. Strooi de kaas erover. Knip de bieslook erboven fijn.
Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen. Snij het deeg met een mes langs de randen los en zet de taartjes op de borden. Lekker voor tussen de middag!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 schijf ananas
2 eieren
125 g verse roomkaas
50 g spekreepjes
2 theelepels kerriepoeder
75 g geraspte belegen kaas
10 sprietjes bieslook
1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
keukenkwastje
lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm