Romige zuurkoolquiche
Lekker met salade van kropsla en mosterd-honingdressing.
Aan de slag
Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Giet de knakworstjes af en snijd ze in stukjes. Meng de zuurkool met de knakworstjes en de bacon. Klop de finesse met de eieren en de kaas los.
Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Smeer de mosterd over de deegbodem en leg de zuurkool erop. Schenk het eimengsel over de zuurkool. Bak de quiche ca. 35 min. in het midden van oven gaar en goudbruin.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Romige zuurkoolquiche
Lekker met salade van kropsla en mosterd-honingdressing.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Giet de knakworstjes af en snijd ze in stukjes. Meng de zuurkool met de knakworstjes en de bacon. Klop de finesse met de eieren en de kaas los.
Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Smeer de mosterd over de deegbodem en leg de zuurkool erop. Schenk het eimengsel over de zuurkool. Bak de quiche ca. 35 min. in het midden van oven gaar en goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
520 g zuurkool naturel
200 g bakbacon dikke plakken
400 g runderknakworstjes
150 ml finesse voor koken
3 middelgrote eieren
100 g gemalen oude kaas 48+
2 g boter om in te vetten
2 el Zaanse mosterd
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)