Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas
Zomerse avonden worden nóg leuker met deze frisse salade boordevol groenten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de knolselderij in plakken, snijd deze dun en snijd ze daarna in blokjes. Snijd de winterpeen dun en daarna in blokjes. Schep de groenten in een braadslee samen met de helft van de olie om. Strooi er peper en zout over.
Rooster in een de de groenten in 20-25 min. lichtbruin een gaar. Schep af en toe om. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, doe over in de slakom en laat afkoelen tot lauwwarm.
Halveer de olijven. Scheur de rucola grof. Knijp het sap uit de citroen boven de slakom. Schep de groenten, olijven, rucola, citroensap en de rest van olie door de pasta. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep de salade losjes om.
Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas
Zomerse avonden worden nóg leuker met deze frisse salade boordevol groenten.
bijgerecht
null personen
480 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de knolselderij in plakken, snijd deze dun en snijd ze daarna in blokjes. Snijd de winterpeen dun en daarna in blokjes. Schep de groenten in een braadslee samen met de helft van de olie om. Strooi er peper en zout over.
Rooster in een de de groenten in 20-25 min. lichtbruin een gaar. Schep af en toe om. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, doe over in de slakom en laat afkoelen tot lauwwarm.
Halveer de olijven. Scheur de rucola grof. Knijp het sap uit de citroen boven de slakom. Schep de groenten, olijven, rucola, citroensap en de rest van olie door de pasta. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep de salade losjes om.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
400 g winterpeen
6 el traditionele olijfolie
250 g farfalle
15 zwarte olijven zonder pit
75 g rucolasla
½ citroen
100 g zachte geitenkaas