Schol met citroen en sinaasappel
Aan de slag
In koekenpan 25 g boter verhitten en krieltjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en 2 el van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In koekenpan rest van boter smelten en sinaasappelschil en citroensap toevoegen. Scholfilets in koekenpan leggen en afgedekt op laag vuur in 8 min. gaarsmoren (kleine filets 2 x 4 stuks in 4 min. smoren). Groenten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bieslook fijnknippen. Schol uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. Sinaasappelsap aan kookvocht van vis toevoegen en op hoog vuur even inkoken. Vis op vier borden leggen en kookvocht erover schenken. Vis met bieslook bestrooien. Met krieltjes en groenten serveren.
Schol met citroen en sinaasappel
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan 25 g boter verhitten en krieltjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en 2 el van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In koekenpan rest van boter smelten en sinaasappelschil en citroensap toevoegen. Scholfilets in koekenpan leggen en afgedekt op laag vuur in 8 min. gaarsmoren (kleine filets 2 x 4 stuks in 4 min. smoren). Groenten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bieslook fijnknippen. Schol uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. Sinaasappelsap aan kookvocht van vis toevoegen en op hoog vuur even inkoken. Vis op vier borden leggen en kookvocht erover schenken. Vis met bieslook bestrooien. Met krieltjes en groenten serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g boter
1 duopak krieltjes
4 scholfilets
1 sinaasappel
1 eetlepel citroensap
1 zak groentemix broccoli, groene asperges, peultjes
½ zakje verse bieslook