Surimikoekjes met sperziebonen
Aan de slag
Bloem boven ruime kom zeven. Melk en eieren mengen. Kuiltje in beslag maken, melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren. Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 el olie verhitten. Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm. Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca. 12 stuks). Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten. Sperziebonen toevoegen en 3 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Sperziebonen afgedekt nog 5 min. zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren. Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.
Surimikoekjes met sperziebonen
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bloem boven ruime kom zeven. Melk en eieren mengen. Kuiltje in beslag maken, melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren. Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 el olie verhitten. Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm. Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca. 12 stuks). Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten. Sperziebonen toevoegen en 3 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Sperziebonen afgedekt nog 5 min. zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren. Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
250 ml melk
2 eieren
5 eetlepels olie
150 g snijbonen
150 g maïskorrels
250 g surimisticks
1 theelepel worcestershiresauce
2 rode uien
500 g panklare sperziebonen
100 ml kippenbouillon
1 eetlepel citroensap