Maïskoekjes met gegrilde knakworstjes
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Pureer de maïskorrels in de keukenmachine tot een rulle massa en klop de eieren erdoor met zout en peper naar smaak. Voeg zoveel bloem toe dat het een plakkerige massa wordt. Snijd de knakworstjes om de centimeter in, bestrijk ze rondom met een beetje olie en leg ze op een bakplaat. Schuif de worstjes 10 cm onder de hete grill en laat ze in 6 minuten goudbruin en knapperig worden. Ze krullen vanzelf rond. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schep bergjes van het maïsbeslag erin en druk ze iets platter met een spatel. Bak de koekjes in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze als de bovenkant bijna droog is. Verdeel de maïskoekjes en knakworstjes over 4 borden en serveer met wat ketchup. Lekker met (diepvries)sperziebonen.
Maïskoekjes met gegrilde knakworstjes
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Pureer de maïskorrels in de keukenmachine tot een rulle massa en klop de eieren erdoor met zout en peper naar smaak. Voeg zoveel bloem toe dat het een plakkerige massa wordt. Snijd de knakworstjes om de centimeter in, bestrijk ze rondom met een beetje olie en leg ze op een bakplaat. Schuif de worstjes 10 cm onder de hete grill en laat ze in 6 minuten goudbruin en knapperig worden. Ze krullen vanzelf rond. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schep bergjes van het maïsbeslag erin en druk ze iets platter met een spatel. Bak de koekjes in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze als de bovenkant bijna droog is. Verdeel de maïskoekjes en knakworstjes over 4 borden en serveer met wat ketchup. Lekker met (diepvries)sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blik maïskorrels
2 eieren
4 eetlepels bloem
1 blik knakworsten
4 eetlepels olie
4 eetlepels ketchup
Dit heb je nodig
keukenmachine