Ge­haktschotel met sperziebonen en zil­ver­vlies­rijst
bewaar
bewaar

Ge­haktschotel met sperziebonen en zil­ver­vlies­rijst

Gehaktschotel met een friszoet accent door de appel en rozijnen.

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de sperziebonen met eventueel zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, het gehakt en de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.

Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van een ½ cm (brunoise). Klop de eieren los en voeg de melk, peper en eventueel zout toe.

Meng de sperziebonen met het gehaktmengsel, de appel en rozijnen. Verdeel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Breng ondertussen nog een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Serveer met de bobotie.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ge­haktschotel met sperziebonen en zil­ver­vlies­rijst

Gehaktschotel met een friszoet accent door de appel en rozijnen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig