Gehaktschotel met sperziebonen en zilvervliesrijst
Gehaktschotel met een friszoet accent door de appel en rozijnen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de sperziebonen met eventueel zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, het gehakt en de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van een ½ cm (brunoise). Klop de eieren los en voeg de melk, peper en eventueel zout toe.
Meng de sperziebonen met het gehaktmengsel, de appel en rozijnen. Verdeel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Breng ondertussen nog een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Serveer met de bobotie.
Gehaktschotel met sperziebonen en zilvervliesrijst
Gehaktschotel met een friszoet accent door de appel en rozijnen.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de sperziebonen met eventueel zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, het gehakt en de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van een ½ cm (brunoise). Klop de eieren los en voeg de melk, peper en eventueel zout toe.
Meng de sperziebonen met het gehaktmengsel, de appel en rozijnen. Verdeel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Breng ondertussen nog een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Serveer met de bobotie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g gebroken sperziebonen
2 uien
1 el (olijf)olie
500 g rundergehakt
2 el kerriepoeder
2 Elstar appels
2 eieren
150 ml melk
50 g rozijnen
300 g zilvervliesrijst