Koolraapsoep met kalkoen en citroen
Aan de slag
Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. Citroen uitpersen. In kom kalkoen met citroensap, knoflook en zout en peper omscheppen en smaken minstens 30 min. laten intrekken. Intussen in soeppan ui in 2 el olie goudgeel fruiten. Pepertje kort meebakken. Koolraap 1 min. meebakken, af en toe roeren. Kurkuma en bloem in kommetje mengen, over uimengsel strooien en omscheppen. Al roerend klein deel van bouillon erbij schenken, volgend deel van bouillon pas erbij schenken als vorige deel volledig door bloem gebonden is. Maïs toevoegen, soep aan de kook brengen en afgedekt 15 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met citroenrasp, zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten. Kalkoen op hoog vuur gaar en goudbruin bakken. Soep met gebakken kalkoenreepjes over vier borden verdelen. Bieslook erover strooien. Lekker met geroosterd naanbrood.
Koolraapsoep met kalkoen en citroen
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. Citroen uitpersen. In kom kalkoen met citroensap, knoflook en zout en peper omscheppen en smaken minstens 30 min. laten intrekken. Intussen in soeppan ui in 2 el olie goudgeel fruiten. Pepertje kort meebakken. Koolraap 1 min. meebakken, af en toe roeren. Kurkuma en bloem in kommetje mengen, over uimengsel strooien en omscheppen. Al roerend klein deel van bouillon erbij schenken, volgend deel van bouillon pas erbij schenken als vorige deel volledig door bloem gebonden is. Maïs toevoegen, soep aan de kook brengen en afgedekt 15 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met citroenrasp, zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten. Kalkoen op hoog vuur gaar en goudbruin bakken. Soep met gebakken kalkoenreepjes over vier borden verdelen. Bieslook erover strooien. Lekker met geroosterd naanbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
300 g kalkoenfilet
1 teentje knoflook
1 rode ui
4 eetlepels olie
1 rode peper
1 zakje panklare koolraap
2 eetlepels gemalen kurkuma (koenjit)
2 eetlepels bloem
1 l kippenbouillon
1 blikje maïskorrels
1 zakje verse bieslook