Koolraapsoep met kalkoen en citroen
bewaar
bewaar

Koolraapsoep met kalkoen en citroen

40 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. Citroen uitpersen. In kom kalkoen met citroensap, knoflook en zout en peper omscheppen en smaken minstens 30 min. laten intrekken. Intussen in soeppan ui in 2 el olie goudgeel fruiten. Pepertje kort meebakken. Koolraap 1 min. meebakken, af en toe roeren. Kurkuma en bloem in kommetje mengen, over uimengsel strooien en omscheppen. Al roerend klein deel van bouillon erbij schenken, volgend deel van bouillon pas erbij schenken als vorige deel volledig door bloem gebonden is. Maïs toevoegen, soep aan de kook brengen en afgedekt 15 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met citroenrasp, zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten. Kalkoen op hoog vuur gaar en goudbruin bakken. Soep met gebakken kalkoenreepjes over vier borden verdelen. Bieslook erover strooien. Lekker met geroosterd naanbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koolraapsoep met kalkoen en citroen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig