'Soto ajam' met mihoen, peultjes en Chinese kool
Voor deze soep vonden we inspiratie bij soto ajam. Aan deze kruidige kippensoep voegen we nog peultjes en Chinese kool toe.
Aan de slag
Halveer de knoflook, schil de gember en snijd in plakken. Kneus het citroengras. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Breng een pan met de bouillon aan de kook en voeg de gember, sereh, rode peper en kurkuma toe. Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken en zeef boven een kom.
Kook ondertussen het ei in 8 min. hard, giet af en spoel af onder koud water. Pel en halveer het ei. Laat de bouillon snel afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
Breng bouillon opnieuw aan de kook. Snijd de kipfilet in reepjes en maak de peultjes schoon. Roer de kipfilet en de peultjes door de bouillon en kook zachtjes in 5 min. gaar. Laat de mihoen ondertussen in een kom kokend water wellen.
Snijd de Chinese kool in repen. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken en verdeel over diepe borden. Leg de taugé en Chinese kool erop. Schep de bouillon met kip en peultjes in borden met de mihoen en groenten. Leg de eipartjes in de soep.
'Soto ajam' met mihoen, peultjes en Chinese kool
Voor deze soep vonden we inspiratie bij soto ajam. Aan deze kruidige kippensoep voegen we nog peultjes en Chinese kool toe.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de knoflook, schil de gember en snijd in plakken. Kneus het citroengras. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Breng een pan met de bouillon aan de kook en voeg de gember, sereh, rode peper en kurkuma toe. Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken en zeef boven een kom.
Kook ondertussen het ei in 8 min. hard, giet af en spoel af onder koud water. Pel en halveer het ei. Laat de bouillon snel afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
Breng bouillon opnieuw aan de kook. Snijd de kipfilet in reepjes en maak de peultjes schoon. Roer de kipfilet en de peultjes door de bouillon en kook zachtjes in 5 min. gaar. Laat de mihoen ondertussen in een kom kokend water wellen.
Snijd de Chinese kool in repen. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken en verdeel over diepe borden. Leg de taugé en Chinese kool erop. Schep de bouillon met kip en peultjes in borden met de mihoen en groenten. Leg de eipartjes in de soep.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 cm verse gemberwortel
1 stengel koelverse sereh citroengras
1 rode peper
1¼ l kippenbouillon van tablet
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
4 middelgrote eieren
2 kipfilets
100 g verse peultjes
250 g mihoen
½ Chinese kool
125 g taugé