'Soto ajam' met prei en Chinese kool
bewaar
bewaar

'Soto ajam' met prei en Chinese kool

Vullende maaltijdsoep geïnspireerd op soto ajam. laat de smaken lekker intrekken, want de volgende dag is -ie nog lekkerder.

1 uur bereiden

zeer pittig

15 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, sambal, koriander, citroengras en vissaus 3 min. Schil en snijd de gember in plakjes en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe. Laat de soep op laag vuur 30 min. trekken. Was en snijd de prei in ringen. Snijd de kipfilet en de Chinese kool in reepjes. Voeg de prei en de kipfilet toe en laat nog 10 min. koken tot de kip net gaar is. Voeg de Chinese kool toe en laat in 1 min. een beetje slinken.

Halveer de eieren. Verdeel de soep over kommen. Leg in elke kom een half ei en bestrooi met de gebakken uitjes.

variatietipWil je de soep maken met zelfgemaakte kippenbouillon (zoek op '365234' op de site voor het recept)? Gebruik dan 300 gram kippenvlees en 1,5 liter bouillon i.p.v. het water, de kippenbouillonblokjes en kipfilet.
combinatietipLekker met rijst.
bewaartipTot en met stap 2 kun je de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat snel afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Breng al roerend aan de kook en ga verder met stap 3.
variatietipRoerbak de rest van de Chinese kool 4 min. met 1 el olie en 1 tl sambal.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Soto ajam' met prei en Chinese kool

Vullende maaltijdsoep geïnspireerd op soto ajam. laat de smaken lekker intrekken, want de volgende dag is -ie nog lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig