Groentecurry met aubergine en pompoen
Veel ingrediënten = veel smaken. Maar samen doen ze het fantastisch in deze groentecurry.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode peper in stukken en doe in de keukenmachine. Snijd de uiteinden van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd de stengel in stukken. Halveer de sjalotten en schil de gember. Voeg de stengel, suiker, sjalot, olie, vissaus, koriander, knoflook en gember toe.
Maal het geheel tot een dikke pasta. Dit duurt ca. 2 min. Fruit de pasta 5 min. in een hapjespan zonder olie of boter, zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg de bouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken. Schil ondertussen de aardappelen. Snijd de aardappelen en aubergine in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
Voeg het geheel samen met de pompoen toe aan de curry en laat op middelhoog vuur in 20 min. gaar worden. Schep regelmatig om. Pel de eieren en warm de laatste 5 min. met de curry mee. Scheur de basilicum in stukjes, schep de helft door de curry en gebruik de rest als garnering.
Rode curry met kip of garnalen maken
Instructievideo - 00:44 min.
Groentecurry met aubergine en pompoen
Veel ingrediënten = veel smaken. Maar samen doen ze het fantastisch in deze groentecurry.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode peper in stukken en doe in de keukenmachine. Snijd de uiteinden van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd de stengel in stukken. Halveer de sjalotten en schil de gember. Voeg de stengel, suiker, sjalot, olie, vissaus, koriander, knoflook en gember toe.
Maal het geheel tot een dikke pasta. Dit duurt ca. 2 min. Fruit de pasta 5 min. in een hapjespan zonder olie of boter, zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg de bouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken. Schil ondertussen de aardappelen. Snijd de aardappelen en aubergine in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
Voeg het geheel samen met de pompoen toe aan de curry en laat op middelhoog vuur in 20 min. gaar worden. Schep regelmatig om. Pel de eieren en warm de laatste 5 min. met de curry mee. Scheur de basilicum in stukjes, schep de helft door de curry en gebruik de rest als garnering.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode pepers
1 stengel koelverse sereh citroengras
2 sjalotten
2 cm verse gember
2 tl kristalsuiker
1 el zonnebloemolie
1 el vissaus
1 el Ketoembar gemalen koriander
3 tenen knoflook
250 ml kippenbouillon van tablet
400 ml kokosmelk
250 g vastkokende aardappelen
1 aubergine
450 g diepvries pompoen
4 middelgrote eieren
20 g verse basilicum
Dit heb je nodig
keukenmachine