Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
Aan de slag
Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken. Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 min. meebakken. Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen. Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 min. in soep verwarmen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Lekker met stokbrood.
Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken. Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 min. meebakken. Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen. Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 min. in soep verwarmen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Lekker met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 vastkokende aardappels
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
½ koolraap
1 blik tomatenblokjes
300 g gesneden boerenkool
1 l kippenbouillon
1 rookworst