Kidneybonensoep met rookworst en boerenkool 
bewaar
bewaar

Kidneybonensoep met rookworst en boerenkool 

Binnen opwarmen terwijl het buiten vriest, doe je met een grote pan winterse soep op het fornuis. Deze kidneybonensoep met rookworst en boerenkool leent zich daar perfect voor.

40 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm.

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en peen 5 min. op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 min. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.

Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe de helft van de bonen in een diep bord en prak grof met een vork. Voeg de rookworst, geprakte en hele kidneybonen en boerenkool toe aan de soep en kook 20 min.

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden.

combinatietipLekker met een broodje.
variatietipVoeg wat gemalen piment toe tijdens het bakken van de ui. Ook lekker: bestrooi de soep met wat fijngesneden peterselie.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kidneybonensoep met rookworst en boerenkool 

Binnen opwarmen terwijl het buiten vriest, doe je met een grote pan winterse soep op het fornuis. Deze kidneybonensoep met rookworst en boerenkool leent zich daar perfect voor.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig