Boerenkoolstamp met knapperige rookworst
Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.
Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook. Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstblokjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe en roer door. Bestrooi de stamppot met de rookworstblokjes.
Boerenkoolstamp met knapperige rookworst
Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.
Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook. Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstblokjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe en roer door. Bestrooi de stamppot met de rookworstblokjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
600 g koelverse stamppotaardappelen
500 g gesneden boerenkool
250 g Gelderse rookworsten
1 el milde olijfolie
200 ml halfvolle melk
10 g Verstegen mix voor boerenkool in zakje
Dit heb je nodig
pureestamper