Ribollita met boerenkool en spek 
bewaar
bewaar

Ribollita met boerenkool en spek 

Soep zoals ze die in Italië eten, maar dan met spek en boerenkool in plaats van cavolo nero. Dat is deze ribollita.

20 min. bereiden / 8 min. oventijd / 20 min. wachten

zeer pittig

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina in 8 min. in het midden van de oven af.

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen. Snijd de peen en bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes met de ui, knoflook, peen, bleekselderij, het venkelzaad en de chilivlokken 10 min. Roer regelmatig.

Voeg de gepelde tomaten en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Druk met een pollepel de tomaten stuk. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken op laag vuur. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 10 min. de bonen en boerenkool toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Scheur ondertussen het brood in stukken, verdeel over de borden en schep de soep erop.

resttipNog oud brood in huis? Rooster het en gebruik dat in plaats van de ciabattina.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ribollita met boerenkool en spek 

Soep zoals ze die in Italië eten, maar dan met spek en boerenkool in plaats van cavolo nero. Dat is deze ribollita.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig