Ribollita met boerenkool en spek
Soep zoals ze die in Italië eten, maar dan met spek en boerenkool in plaats van cavolo nero. Dat is deze ribollita.
20 min. bereiden / 8 min. oventijd / 20 min. wachten
14 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina in 8 min. in het midden van de oven af.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen. Snijd de peen en bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes met de ui, knoflook, peen, bleekselderij, het venkelzaad en de chilivlokken 10 min. Roer regelmatig.
Voeg de gepelde tomaten en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Druk met een pollepel de tomaten stuk. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken op laag vuur. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 10 min. de bonen en boerenkool toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur ondertussen het brood in stukken, verdeel over de borden en schep de soep erop.
Ribollita met boerenkool en spek
Soep zoals ze die in Italië eten, maar dan met spek en boerenkool in plaats van cavolo nero. Dat is deze ribollita.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina in 8 min. in het midden van de oven af.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen. Snijd de peen en bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes met de ui, knoflook, peen, bleekselderij, het venkelzaad en de chilivlokken 10 min. Roer regelmatig.
Voeg de gepelde tomaten en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Druk met een pollepel de tomaten stuk. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken op laag vuur. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 10 min. de bonen en boerenkool toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur ondertussen het brood in stukken, verdeel over de borden en schep de soep erop.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 afbakciabattina
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g winterpeen
½ struik bleekselderij
3 el milde olijfolie
125 g gerookte spekreepjes
1 tl venkelzaad
½ tl chilivlokken
400 g gepelde tomaten in blik
1 l kraanwater
1 runderbouillontablet
400 g witte bonen in blik
450 g diepvries boerenkool
Dit heb je nodig
soeppan