Mosselsoep met kerrie en koriander
Aan de slag
Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Kapotte of wijd openstaande exemplaren weggooien. In grote pan olie verhitten en kerriepoeder, rode peper, knoflook en roerbakgroenten 2 min. roerbakken. Onverdunde kippenbouillon (zonder vlees) erbij schenken en 2 dl water, kokosmelk en mosselen toevoegen. Met deksel op pan aan de kook brengen en soep 7 min. op hoog vuur laten koken. Af en toe voorzichtig doorroeren. Mosselen met schuimspaan uit soep in kom scheppen. Ongeopende mosselen verwijderen. 12 mosselen in schelp laten zitten, rest van mosselen uit schelp nemen en over vier warme diepe borden verdelen. Soep in borden scheppen. Mosselen in schelp erin leggen en garneren met koriander. Lekker met Indiaas naanbrood.
Mosselsoep met kerrie en koriander
hoofdgerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Kapotte of wijd openstaande exemplaren weggooien. In grote pan olie verhitten en kerriepoeder, rode peper, knoflook en roerbakgroenten 2 min. roerbakken. Onverdunde kippenbouillon (zonder vlees) erbij schenken en 2 dl water, kokosmelk en mosselen toevoegen. Met deksel op pan aan de kook brengen en soep 7 min. op hoog vuur laten koken. Af en toe voorzichtig doorroeren. Mosselen met schuimspaan uit soep in kom scheppen. Ongeopende mosselen verwijderen. 12 mosselen in schelp laten zitten, rest van mosselen uit schelp nemen en over vier warme diepe borden verdelen. Soep in borden scheppen. Mosselen in schelp erin leggen en garneren met koriander. Lekker met Indiaas naanbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg panklare mosselen
2 el olie
1½ el kerriepoeder
1 rode peper
2 teentjes knoflook
400 g Chinese roerbakmix
1 pot kippenbouillon
1 blik kokosmelk
½ zakje verse koriander