'Thaise' mosselsoep
Mosselsoep? Wij lieten ons inspireren door de Thaise smaakmakers sereh, limoen en kokosmelk. Proberen?
Aan de slag
Mosselen wassen. Openstaande mosselen die na ferme tik niet sluiten en kapotte mosselen verwijderen. Knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in ringetjes snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. 1 limoen uitpersen, andere in 8 partjes snijden. Stoneleeks in ringetjes snijden. Helft van olie in wok verhitten, mosselen in wok scheppen en met deksel op pan op hoog vuur stomen tot ze opengaan. Regelmatig omschudden. Mosselen uit wok nemen, dichtgebleven exemplaren weggooien. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Kookvocht door zeef in kom schenken. Mosselen uit schelp halen, 12 mosselen apart houden voor garnering. In schoongewassen wok rest van olie verhitten. Knoflook, peper en sereh ca. 30 seconden fruiten. Kokosmelk, mosselvocht en limoensap toevoegen en goed omscheppen. Enkele ringetjes stoneleeks voor garnering achterhouden, rest door soep mengen. Met deksel op pan soep ca. 10 minuten op zacht vuur laten sudderen. Intussen mihoen in kom met kokend water overgieten en ca. 4 minuten laten wellen. Mihoen afgieten en met schaar in kortere stukken knippen. Mosselen zonder schelp en mihoen door soep roeren en op zacht vuur 2 minuten doorwarmen. Soep in kommen scheppen, garneren met mosselen in schelp, partjes limoen en achtergehouden stoneleeks.
'Thaise' mosselsoep
Mosselsoep? Wij lieten ons inspireren door de Thaise smaakmakers sereh, limoen en kokosmelk. Proberen?
voorgerecht
null personen
360 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen wassen. Openstaande mosselen die na ferme tik niet sluiten en kapotte mosselen verwijderen. Knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in ringetjes snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. 1 limoen uitpersen, andere in 8 partjes snijden. Stoneleeks in ringetjes snijden. Helft van olie in wok verhitten, mosselen in wok scheppen en met deksel op pan op hoog vuur stomen tot ze opengaan. Regelmatig omschudden. Mosselen uit wok nemen, dichtgebleven exemplaren weggooien. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Kookvocht door zeef in kom schenken. Mosselen uit schelp halen, 12 mosselen apart houden voor garnering. In schoongewassen wok rest van olie verhitten. Knoflook, peper en sereh ca. 30 seconden fruiten. Kokosmelk, mosselvocht en limoensap toevoegen en goed omscheppen. Enkele ringetjes stoneleeks voor garnering achterhouden, rest door soep mengen. Met deksel op pan soep ca. 10 minuten op zacht vuur laten sudderen. Intussen mihoen in kom met kokend water overgieten en ca. 4 minuten laten wellen. Mihoen afgieten en met schaar in kortere stukken knippen. Mosselen zonder schelp en mihoen door soep roeren en op zacht vuur 2 minuten doorwarmen. Soep in kommen scheppen, garneren met mosselen in schelp, partjes limoen en achtergehouden stoneleeks.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kilo mosselen
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 stengel sereh
2 limoenen
1 zakje stoneleeks
4 eetlepels (roerbak)olie
400 ml kokosmelk
125 g mihoen
Dit heb je nodig
wok