Thaise garnalensoep
Aan de slag
In pan 1 liter water aan de kook brengen. Kippenbouillon-tabletten erin oplossen. Sereh wassen, in stukken hakken en aan bouillon toevoegen. Pepers wassen, halveren, (naar wens) zaadjes verwijderen en in kleine reepjes snijden. Knoflook pellen en in stukjes snijden. Schil van limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. Van peperreepjes 1 eetlepel bewaren, rest in keukenmachine of vijzel met knoflook en limoenrasp fijnmalen. Aan bouillon toevoegen en ca. 20 minuten op laag vuur koken.
Bouillon zeven en opnieuw aan de kook brengen. Garnalen toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken. Limoensap toevoegen en soep op smaak brengen met vissaus. Korianderblaadjes van takjes plukken en met rest van peper aan soep toevoegen.
Thaise garnalensoep
voorgerecht
null personen
220 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
In pan 1 liter water aan de kook brengen. Kippenbouillon-tabletten erin oplossen. Sereh wassen, in stukken hakken en aan bouillon toevoegen. Pepers wassen, halveren, (naar wens) zaadjes verwijderen en in kleine reepjes snijden. Knoflook pellen en in stukjes snijden. Schil van limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. Van peperreepjes 1 eetlepel bewaren, rest in keukenmachine of vijzel met knoflook en limoenrasp fijnmalen. Aan bouillon toevoegen en ca. 20 minuten op laag vuur koken.
Bouillon zeven en opnieuw aan de kook brengen. Garnalen toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken. Limoensap toevoegen en soep op smaak brengen met vissaus. Korianderblaadjes van takjes plukken en met rest van peper aan soep toevoegen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kippenbouillontabletten
2 stengels sereh
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
1 limoenen
2 bakjes jumbo garnalen
2 eetlepels vissaus
4 takjes koriander
Dit heb je nodig
vijzel en stamper