Pikant-zure garnalensoep
Aan de slag
Verwijder het buitenste blad van de sereh. Hak de stengels fijn. Halveer de gemberwortel en snijd in flinterdunne plakjes. Breng in een grote pan de visfond met eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer de sereh, gember, bosui, rode ui, knoflook en limoenrasp erdoor. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Roer de garnalen door de soep en verwarm ca. 1 min. Roer de rode peper, vissaus en 4 el limoensap door de soep. Verdeel over 4 kommen en garneer met de koriander.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pikant-zure garnalensoep
hoofdgerecht
null personen
105 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het buitenste blad van de sereh. Hak de stengels fijn. Halveer de gemberwortel en snijd in flinterdunne plakjes. Breng in een grote pan de visfond met eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer de sereh, gember, bosui, rode ui, knoflook en limoenrasp erdoor. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Roer de garnalen door de soep en verwarm ca. 1 min. Roer de rode peper, vissaus en 4 el limoensap door de soep. Verdeel over 4 kommen en garneer met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels sereh
2 cm gemberwortel
1 pot visfond
1 limoen
1 zakje bosui
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 bakjes cocktailgarnalen
4 el vissaus
4 el verse koriander