Thaise kokos-garnalensoep
Exotisch voorgerecht voor iedereen die van lekker pittig houdt.
Aan de slag
Schenk de bouillon en de kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Schil de gember en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
Voeg de rode peper, gember, ui en suiker toe aan de bouillon. Laat op middelhoog vuur 10 min. koken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de champignons toe en kook nog 3 min. tot ze beetgaar zijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg de garnalen toe en breng de soep op smaak met de vissaus, limoenrasp en het sap. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Thaise kokos-garnalensoep
Exotisch voorgerecht voor iedereen die van lekker pittig houdt.
voorgerecht
null personen
255 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schenk de bouillon en de kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Schil de gember en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
Voeg de rode peper, gember, ui en suiker toe aan de bouillon. Laat op middelhoog vuur 10 min. koken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de champignons toe en kook nog 3 min. tot ze beetgaar zijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg de garnalen toe en breng de soep op smaak met de vissaus, limoenrasp en het sap. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l visbouillon van tablet
400 ml kokosmelk
1 rode peper
3 cm verse gember
2 rode uien
1 el lichtbruine basterdsuiker
250 g kastanjechampignons
1 limoen
125 g garnalen
2 el Thaise vissaus
15 g verse koriander