Thaise wortelsalade met tijgergarnalen
bewaar
bewaar

Thaise wortelsalade met tijgergarnalen

35 min. bereiden / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Rode peper tussen handen wrijven, topje erafsnijden en zaadjes eruit schudden. Peper in flinterdunne ringetjes snijden. Garnalen droogdeppen en in schaal omscheppen met kerriepoeder, gemberrasp, helft van peperringetjes en 1 el olie. In koelkast smaken 1 uur laten intrekken.

Ui pellen, in dunne ringen snijden en 10 min. in water met ijsklontjes leggen, om scherpe uismaak te verzachten. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In schaal dressing roeren van limoensap en -rasp, vissaus, basterdsuiker en 1 el olie. Uiringen droogdeppen en met peenjulienne en rest van peperringetjes door dressing scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. In wok 1 el olie verhitten en garnalen op matig vuur 2 min. roerbakken. Kokosmelk toevoegen en nog 3-4 min. verwarmen, tot garnalen gaar zijn. Koriander snijden. Salade over vier diepe borden verdelen. Garnalen erop scheppen en koriander erover strooien.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise wortelsalade met tijgergarnalen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig