Romige mosselsoep met bosui en dille
bewaar
bewaar

Romige mosselsoep met bosui en dille

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop. Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 12 mosselen in de schelp). Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten. Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken. Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee. Bestrooi met dille.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige mosselsoep met bosui en dille

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig