Romige mosselsoep met bosui en dille
Aan de slag
Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop. Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 12 mosselen in de schelp). Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten. Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken. Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee. Bestrooi met dille.
Romige mosselsoep met bosui en dille
voorgerecht
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop. Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 12 mosselen in de schelp). Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten. Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken. Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee. Bestrooi met dille.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg mosselen
500 ml kippenbouillon
100 ml witte wijn
2 eetlepels olie
3 bosuitjes
2 stengels bleekselderij
125 ml crème fraîche
1 zakje verse dille
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes