Mosselsoep met citroen, venkel en dille
Zonde om het vocht van gekookte mosselen weg te gooien, maak er ook eens mosselsoep van!
Aan de slag
Maak de mosselen schoon, gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd elke venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm. Halveer de prei in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Snijd de tenen knoflook in plakjes.
Verhit in de grote mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de venkel, prei en het venkelzaad 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Doe de wijn erbij en laat 2 min. stomen. Schenk de bouillon erbij en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.
Snijd ondertussen de dille fijn. Boen de citroen schoon en en rasp de gele schil van de vrucht. Halveer de citroen en snijd 1 helft in parten.
Zet het vuur uit. Haal de mosselen uit de pan en laat ca. 20 stuks in de pan. Haal het mosselvlees uit de andere schelpen, doe dit met behulp van een lege schelp. Leg het mosselvlees terug in de soep. Verwarm de soep zo nodig kort op hoog vuur en zet het vuur weer uit zodat het niet te lang doorkookt en de groente te zacht en mosselen taai worden.
Breng de soep op smaak met wat citroensap, het -rasp en bestrooi met de dille. Serveer met het stokbrood. Serveer met de citroenparten erbij.
Mosselsoep met citroen, venkel en dille
Zonde om het vocht van gekookte mosselen weg te gooien, maak er ook eens mosselsoep van!
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Maak de mosselen schoon, gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd elke venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm. Halveer de prei in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Snijd de tenen knoflook in plakjes.
Verhit in de grote mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de venkel, prei en het venkelzaad 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Doe de wijn erbij en laat 2 min. stomen. Schenk de bouillon erbij en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.
Snijd ondertussen de dille fijn. Boen de citroen schoon en en rasp de gele schil van de vrucht. Halveer de citroen en snijd 1 helft in parten.
Zet het vuur uit. Haal de mosselen uit de pan en laat ca. 20 stuks in de pan. Haal het mosselvlees uit de andere schelpen, doe dit met behulp van een lege schelp. Leg het mosselvlees terug in de soep. Verwarm de soep zo nodig kort op hoog vuur en zet het vuur weer uit zodat het niet te lang doorkookt en de groente te zacht en mosselen taai worden.
Breng de soep op smaak met wat citroensap, het -rasp en bestrooi met de dille. Serveer met het stokbrood. Serveer met de citroenparten erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
400 g verse venkelknollen
1 verse prei
3 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
2 tl venkelzaad
100 ml droge witte wijn
500 ml kippenbouillon in pot
15 g verse dille
1 citroen
1 vers stokbrood
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan