Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje
Aan de slag
Tilapia in 12 gelijke stukken snijden. Vis bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap. In diep bord specerijen, bloem en mespunt zout mengen. Al roerend zoveel bier toevoegen dat glad, dik beslag ontstaat (ca. 100 ml). In koekenpan olie verhitten. Stukken vis een voor een door beslag halen en meteen in hete olie leggen. Vis in 6-8 min. op hoog vuur goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Lekker met wortelsalade met verse koriander en aardappelpuree.
Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Tilapia in 12 gelijke stukken snijden. Vis bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap. In diep bord specerijen, bloem en mespunt zout mengen. Al roerend zoveel bier toevoegen dat glad, dik beslag ontstaat (ca. 100 ml). In koekenpan olie verhitten. Stukken vis een voor een door beslag halen en meteen in hete olie leggen. Vis in 6-8 min. op hoog vuur goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Lekker met wortelsalade met verse koriander en aardappelpuree.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g tilapiafilet
1 eetlepel citroen
3 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels versgemalen zwarte peper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen komijn
75 g bloem
1 flesje bier
150 ml olie