Gebakken sliptong met zelfgemaakt visspecerijenzout
bewaar
bewaar

Gebakken sliptong met zelfgemaakt visspecerijenzout

De perfecte sliptong bakken: zacht en ziltig van binnen en een krokant korstje van buiten.

20 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de sliptongen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

Meng het zout met de dille, witte peper, kurkuma, foelie, gemberpoeder en koriander. Verdeel 2 tl van het mengsel over beide kanten van de sliptong. Doe de rest in een potje met deksel voor in de voorraadkast.

Doe de bloem op een groot bord en wentel de sliptongen aan beide kanten erdoor. Schud de overtollige bloem eraf.

Snijd de bieslook fijn. Snijd de hele citroen in kwarten en pers de halve citroen uit.

Verdeel ⅔ van de ghee over 2 ruime koekenpannen en bak per pan 3 sliptongen op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. gaar. Keer slechts één keer halverwege, dat zorgt ervoor dat de vis mooi heel blijft. Neem uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Gebruik één koekenpan om de 2 laatste sliptongen in de rest van de ghee te bakken.

Verdeel de bieslook en 1 el citroensap over de 2 koekenpannen. Meng goed met het bakvet en neem de pan van het vuur. Schep het bakvet over de vis. Serveer met een partje citroen ernaast.

variatietipTwee sliptongen kun je vervangen door één kabeljauwhaasje. Halveer het haasje in de breedte en verleng de baktijd met ca. 3 min.
combinatietipLekker met coleslaw, friet en remouladesaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken sliptong met zelfgemaakt visspecerijenzout

De perfecte sliptong bakken: zacht en ziltig van binnen en een krokant korstje van buiten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig