Poriyal (Indiaas gebakken groenten)
De Indiase keuken is met al z’n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Verhit de ghee in een wok en roerbak de chilipeper, het mosterdzaad, de koriander en kokos 1 min.
Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de doperwten en peen toe en roerbak nog 3 min. Breng eventueel op smaak met zout.
Poriyal (Indiaas gebakken groenten)
Instructievideo - 01:31 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Poriyal (Indiaas gebakken groenten)
De Indiase keuken is met al z’n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak.
hoofdgerecht
null personen
225 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Verhit de ghee in een wok en roerbak de chilipeper, het mosterdzaad, de koriander en kokos 1 min.
Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de doperwten en peen toe en roerbak nog 3 min. Breng eventueel op smaak met zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
400 g verse sperziebonen
2 el ghee
½ tl gemalen chilipeper
1 tl mosterdzaad
1 tl Ketoembar gemalen koriander
55 g gemalen kokos
2 el kraanwater
150 g diepvries tuinerwten
150 g peen julienne