Perzische rijst met linzen
Aan de slag
In pan rijst met 4 1/2 dl water, kaneelstokje, kurkuma en zout in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken. In koekenpan boter smelten. Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken. Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen. Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen. Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen. Lekker met yoghurt-muntsaus.
Perzische rijst met linzen
null personen
230 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pan rijst met 4 1/2 dl water, kaneelstokje, kurkuma en zout in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken. In koekenpan boter smelten. Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken. Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen. Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen. Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen. Lekker met yoghurt-muntsaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g basmatirijst
1 kaneelstokje
1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
0 zout
3 eetlepels boter
½ zakje amandelschaafsel
100 g rozijnen
1 blikje linzen
2 theelepels gedroogde dille