Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten
Aan de slag
In pan 7 1/2 dl water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Cashewnoten grof hakken. In pan met dikke bodem boter verhitten. Bosui en kaneelstokje ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren, tot alle korrels glanzen. Bouillon en rozijnen toevoegen, geheel aan de kook brengen. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en rijst ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Halverwege kooktijd tuinerwten door rijst mengen. Pan van vuur nemen en pilav nog ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Kaneelstokje verwijderen, dille erdoor roeren. Pilav over vier borden verdelen, bestrooien met cashewnoten.
Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pan 7 1/2 dl water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Cashewnoten grof hakken. In pan met dikke bodem boter verhitten. Bosui en kaneelstokje ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren, tot alle korrels glanzen. Bouillon en rozijnen toevoegen, geheel aan de kook brengen. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en rijst ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Halverwege kooktijd tuinerwten door rijst mengen. Pan van vuur nemen en pilav nog ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Kaneelstokje verwijderen, dille erdoor roeren. Pilav over vier borden verdelen, bestrooien met cashewnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tuinkruidenbouillontablet
3 bosuitjes
75 g ongezouten cashewnoten
2 eetlepels roomboter
1 kaneelstokje
300 g basmatirijst
50 g blanke rozijnen
1 pak tuinerwten
2 eetlepels dille