Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen
Een goede voorbereiding is met kerst écht het halve werk. Gelukkig kun je deze gestoofde rodekool makkelijk vooraf maken.
Aan de slag
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool. Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed. Pers de helft van de mandarijnen uit.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe. Voeg het mandarijnensap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 min. zacht worden.
Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 min. toe aan de rodekool. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm, lauw of koud.
Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen
Een goede voorbereiding is met kerst écht het halve werk. Gelukkig kun je deze gestoofde rodekool makkelijk vooraf maken.
bijgerecht
null personen
195 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool. Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed. Pers de helft van de mandarijnen uit.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe. Voeg het mandarijnensap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 min. zacht worden.
Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 min. toe aan de rodekool. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm, lauw of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rodekool
8 mandarijnen
25 g ongezouten roomboter
3 el cremaceto classico
50 g blanke rozijnen