Rodekoolsalade
Voor als je echt eens wilt verrassen: rodekool uit de oven. Maar dan afgekoeld tot salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Schil de winterpeen. Rasp de peen en kool grof in de keukenmachine. Doe in de ovenschaal, bestrooi met het karwijzaad en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.
Pers ondertussen de mandarijn en citroen uit. Meng al het sap met de mayonaise tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de ovenschaal uit de oven en schep de dressing en rozijnen erdoor. Laat 15 min. staan. Snijd de bieslook fijn, strooi over de salade en serveer.
Rodekoolsalade
Voor als je echt eens wilt verrassen: rodekool uit de oven. Maar dan afgekoeld tot salade.
bijgerecht
null personen
300 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Schil de winterpeen. Rasp de peen en kool grof in de keukenmachine. Doe in de ovenschaal, bestrooi met het karwijzaad en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.
Pers ondertussen de mandarijn en citroen uit. Meng al het sap met de mayonaise tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de ovenschaal uit de oven en schep de dressing en rozijnen erdoor. Laat 15 min. staan. Snijd de bieslook fijn, strooi over de salade en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g winterpeen
500 g rodekool
2 tl karwijzaad
1 mandarijn
1 citroen
6 el mayonaise
50 g blanke rozijnen
25 g verse bieslook
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (25 x 35 cm)