Rodekoolsalade met sinaasappel
Dit heerlijk frisse gerecht bewijst maar weer eens dat je met rodekool alle kanten op kunt.
Aan de slag
Giet het warme water in een kom en laat de rozijnen 5 min. wellen. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen. Doe met de rodewijnazijn in een schaal en laat 5 min. marineren.
Rasp ondertussen de oranje schil van de schoongeboende sinaasappels. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Doe de gesneden rodekool in een vergiet en schenk er kokend water over tot het net onder staat. Schep om en laat goed uitlekken. Laat ook de rozijnen uitlekken.
Schep de rodekool om met de rozijnen, sjalot, het sinaasappelrasp en -vruchtvlees, de suiker, de tijmblaadjes en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 30 min. staan voor het serveren.
Rodekoolsalade met sinaasappel
Dit heerlijk frisse gerecht bewijst maar weer eens dat je met rodekool alle kanten op kunt.
bijgerecht
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Giet het warme water in een kom en laat de rozijnen 5 min. wellen. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen. Doe met de rodewijnazijn in een schaal en laat 5 min. marineren.
Rasp ondertussen de oranje schil van de schoongeboende sinaasappels. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Doe de gesneden rodekool in een vergiet en schenk er kokend water over tot het net onder staat. Schep om en laat goed uitlekken. Laat ook de rozijnen uitlekken.
Schep de rodekool om met de rozijnen, sjalot, het sinaasappelrasp en -vruchtvlees, de suiker, de tijmblaadjes en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 30 min. staan voor het serveren.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml warm water
50 g rozijnen
3 sjalotten
3 el rodewijnazijn
2 medium handsinaasappels
600 g gesneden rodekool
1 el kristalsuiker
½ el verse tijm
75 ml extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
vergiet