Couscoussalade met sinaasappel
Deze salade heeft zo veel mediterrane smaken, dat je jezelf bijna aan zee waant.
Aan de slag
Schep de couscous en rozijnen in een kom door elkaar. Schenk het water herbij en laat de couscous ca. 10 min. wellen. Rasp de schil van de helft van de sinaasappels. Pers alle sinaasappels.
Verhit in een wok 3 el olie en bak de pijnboompitten goudbruin. Schep ze op en bord. Bak heel eventjes de knoflook met kaneel en komijn in bakvet. Klop in een grote schaal dressing van de sinaasappelrasp, de rest van de olie en het knoflookmengsel.
Maak het couscousmengsel los met een vork en schep een dressing erdoor. Breng pittig op smaak met zout. Laat de couscoussalde minstens een half uur bij kamertemperatuur staan. Hak de verse munt fijn. Schep de couscoussalde luchtig om. Schep de pijnboompitten en munt erdoor.
Couscoussalade met sinaasappel
Deze salade heeft zo veel mediterrane smaken, dat je jezelf bijna aan zee waant.
bijgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schep de couscous en rozijnen in een kom door elkaar. Schenk het water herbij en laat de couscous ca. 10 min. wellen. Rasp de schil van de helft van de sinaasappels. Pers alle sinaasappels.
Verhit in een wok 3 el olie en bak de pijnboompitten goudbruin. Schep ze op en bord. Bak heel eventjes de knoflook met kaneel en komijn in bakvet. Klop in een grote schaal dressing van de sinaasappelrasp, de rest van de olie en het knoflookmengsel.
Maak het couscousmengsel los met een vork en schep een dressing erdoor. Breng pittig op smaak met zout. Laat de couscoussalde minstens een half uur bij kamertemperatuur staan. Hak de verse munt fijn. Schep de couscoussalde luchtig om. Schep de pijnboompitten en munt erdoor.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g couscous
600 ml water
150 g rozijnen
4 medium handsinaasappels
150 ml olijfolie extra vierge
100 g pijnboompitten
4 tenen knoflook
1½ el kaneel
¾ el gemalen komijn
½ zakje verse munt