Rodekool met sinaasappel
De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.
Aan de slag
Halveer de rodekool, verwijder de witte kern en snijd de kool in de keukenmachine in zeer dunne plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de rodekool en ui 5 min. op hoog vuur.Voeg het sinaasappelrasp en -sap en de wijn toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rozijnen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Rodekool met sinaasappel
De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.
bijgerecht
null personen
135 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de rodekool, verwijder de witte kern en snijd de kool in de keukenmachine in zeer dunne plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de rodekool en ui 5 min. op hoog vuur.Voeg het sinaasappelrasp en -sap en de wijn toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rozijnen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rodekool
1 medium handsinaasappel
2 rode uien
2 el traditionele olijfolie
50 ml Gigondas rode wijn
2 el rozijnen
Dit heb je nodig
keukenmachine