Rodekool met sinaasappel
bewaar
bewaar

Rodekool met sinaasappel

De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.

30 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de rodekool, verwijder de witte kern en snijd de kool in de keukenmachine in zeer dunne plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de rodekool en ui 5 min. op hoog vuur.Voeg het sinaasappelrasp en -sap en de wijn toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rozijnen.

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de rode wijn dan door appelsap.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekool met sinaasappel

De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig