Kruidige rodekool met sinaasappel
bewaar
bewaar

Kruidige rodekool met sinaasappel

Rodekool met appeltjes? Wij gaan juist voor sinaasappel!

10 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de nootmuskaat 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg het water toe en laat nog 6 min. met de deksel op de pan stoven.

Rasp ondertussen de oranje schil van ½ sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de rest van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

Neem de pan van het vuur en voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Garneer met het sinaasappelrasp.

serveertipStrooi er voor een crunchy bite eens 2 el grofgehakte pistachenoten overheen.
combinatietipGebakken kip en rijst passen hier goed bij.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidige rodekool met sinaasappel

Rodekool met appeltjes? Wij gaan juist voor sinaasappel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig