Visballetjes (Caraïbisch gebied & Antillen)
Aan de slag
Vaak worden deze visballetjes gemaakt van gezouten vis, maar van verse vis zijn ze ook lekker. Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalot, rode peper en geraspte limoenschil. Meng ei en bloem erdoor en maak van het mengsel met vochtige handen 12-16 kleine balletjes. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de balletjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visballetjes met sambal of pikante salsa uit een pot.
Visballetjes (Caraïbisch gebied & Antillen)
null personen
255 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Vaak worden deze visballetjes gemaakt van gezouten vis, maar van verse vis zijn ze ook lekker. Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalot, rode peper en geraspte limoenschil. Meng ei en bloem erdoor en maak van het mengsel met vochtige handen 12-16 kleine balletjes. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de balletjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visballetjes met sambal of pikante salsa uit een pot.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet
1 theelepel zout
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
1 rode peper
1 limoen
1 ei
100 g bloem
100 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
hapjespan