Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)
Aan de slag
Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig. Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat fijn zeezout over. Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.
Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)
null personen
195 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig. Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat fijn zeezout over. Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 harde bananen
0 bloem
0 fijn zeezout
0 zoete mangochutney
0 frituurolie
Dit heb je nodig
keukenpapier
frituurpan