Alle geiten op een stokje
Aan de slag
Om te beginnen snij je de korstjes van de kaas. Snij dan blokjes van 2 bij 2 cm. Pak drie diepe borden. Bord één: breek de eieren erboven en klop ze los met een vork. Bord twéé: hier doe je de bloem in. Bord drie is voor het paneermeel.
Met de borden op een rij ga je verder aan de slag. Eérst haal je de blokjes kaas door het ei, dan rol je ze door de bloem. Nóg een keer door het ei en daarna door het paneermeel. De kaas is klaar om gefrituurd te worden!
Even een sausje maken... In een kommetje meng je mosterd, mayonaise en melk door elkaar.
Frituren! Vraag de hulp van iemand die de frituurpan bedient. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 ºC. Bak steeds 1/3 deel van de kaasblokjes in 2 à 3 minuten lichtbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Alle kaasblokjes krijgen een prikkertje. Zo kun je ze lekker in de mosterdsaus dippen.
Alle geiten op een stokje
null porties
120 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Om te beginnen snij je de korstjes van de kaas. Snij dan blokjes van 2 bij 2 cm. Pak drie diepe borden. Bord één: breek de eieren erboven en klop ze los met een vork. Bord twéé: hier doe je de bloem in. Bord drie is voor het paneermeel.
Met de borden op een rij ga je verder aan de slag. Eérst haal je de blokjes kaas door het ei, dan rol je ze door de bloem. Nóg een keer door het ei en daarna door het paneermeel. De kaas is klaar om gefrituurd te worden!
Even een sausje maken... In een kommetje meng je mosterd, mayonaise en melk door elkaar.
Frituren! Vraag de hulp van iemand die de frituurpan bedient. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 ºC. Bak steeds 1/3 deel van de kaasblokjes in 2 à 3 minuten lichtbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Alle kaasblokjes krijgen een prikkertje. Zo kun je ze lekker in de mosterdsaus dippen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g harde Hollandse geitenkaas
3 eieren
50 g bloem
1 pakje paneermeel
½ eetlepel Zaanse mosterd
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels melk
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
plasticfolie
keukenpapier
frituurpan