Broccoli fritots met rucoladip
Aan de slag
Frituurpan verhitten tot 180 °C. Intussen bier, ei, bloem en snufje zout tot glad beslag roeren. In keukenmachine mayonaise met rucola pureren en op smaak brengen met citroensap. Broccoli in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen. Roosjes door bierbeslag scheppen. Roosjes met vork uit beslag scheppen, laten uitlekken en in ca. 4 minuten goudbruin frituren. Roosjes uit frituur direct bestrooien met zout. Fritots warm serveren met rucoladip.
Broccoli fritots met rucoladip
null porties
110 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Frituurpan verhitten tot 180 °C. Intussen bier, ei, bloem en snufje zout tot glad beslag roeren. In keukenmachine mayonaise met rucola pureren en op smaak brengen met citroensap. Broccoli in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen. Roosjes door bierbeslag scheppen. Roosjes met vork uit beslag scheppen, laten uitlekken en in ca. 4 minuten goudbruin frituren. Roosjes uit frituur direct bestrooien met zout. Fritots warm serveren met rucoladip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml bier
1 ei
60 g bloem
100 ml mayonaise
15 g rucola (sla)
1 theelepel citroensap
1 stronk broccoli
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier