Kip en asperge fritto
bewaar
bewaar

Kip en asperge fritto

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Verwarm de oven voor op 75 °C. Klop in een beslagkom het ei los met het bier. Roer de bloem en het zout erdoor.

Snijd de asperges op gelijke lengte met de kiphaasjes. Gebruik de punten en bewaar de rest voor bijvoorbeeld een roerbakgerecht.

Bestrooi de kiphaasjes met zout en peper. Haal telkens een kleine hoeveelheid kiphaasjes en aspergepunten door het bierbeslag en laat ze op een draadschep in de hete olie zakken. Frituur ze in ca. 3 min. goudbruin en gaar.

Schep de kiphaasjes en aspergepunten op keukenpapier en houd ze in de oven warm tot alles gebakken is. Bestrooi alles met zout en serveer direct. Lekker met een mosterdmayonaise of kant-en-klare aïolisaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip en asperge fritto

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig