Witlofbeignets
Aan de slag
Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen. Witlofblaadjes één voor één losmaken. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Boven kom bloem zeven. Eierdooier en krap 1 dl koud water toevoegen en loskloppen tot vrij stevig beslag. Op smaak brengen met zout en peper.Witlofblaadjes één voor één door beslag wentelen en in gedeelten in ca. 4 minuten mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. Lekker met dipsaus van (verse) kaas.
Witlofbeignets
voorgerecht
null personen
170 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen. Witlofblaadjes één voor één losmaken. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Boven kom bloem zeven. Eierdooier en krap 1 dl koud water toevoegen en loskloppen tot vrij stevig beslag. Op smaak brengen met zout en peper.Witlofblaadjes één voor één door beslag wentelen en in gedeelten in ca. 4 minuten mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. Lekker met dipsaus van (verse) kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 struikjes witlof
100 g bloem
1 ei (M)
0 zout
0 peper
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier