Gefrituurde mosselen met walnotensaus
Mosselen voor de borrel? Serveer ze in een krokant jasje met deze waanzinnig smakelijke dip.
Aan de slag
Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine walnoten met knoflook fijn malen. Olijfolie en citroensap druppelsgewijs erdoor mengen. Notenpasta met 4 à 5 eetlepels koud water tot sausdikte verdunnen. Op smaak brengen met zout. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Mosselen droogdeppen met keukenpapier. In diep bord 2 eetlepels bloem strooien en mosselen erdoor wentelen. Aan elk stokje 3 mosselen prikken. In kom ei loskloppen. Rest van bloem erdoor mengen. Scheutje voor scheutje ca. 1 dl koud water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag op smaak brengen met zout. Olie verhitten tot ca. 170 °C. Mosselen door beslag halen. Met 5 stokjes tegelijk in hete olie in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren met walnotensaus.
Gefrituurde mosselen met walnotensaus
Mosselen voor de borrel? Serveer ze in een krokant jasje met deze waanzinnig smakelijke dip.
voorgerecht
null personen
355 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine walnoten met knoflook fijn malen. Olijfolie en citroensap druppelsgewijs erdoor mengen. Notenpasta met 4 à 5 eetlepels koud water tot sausdikte verdunnen. Op smaak brengen met zout. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Mosselen droogdeppen met keukenpapier. In diep bord 2 eetlepels bloem strooien en mosselen erdoor wentelen. Aan elk stokje 3 mosselen prikken. In kom ei loskloppen. Rest van bloem erdoor mengen. Scheutje voor scheutje ca. 1 dl koud water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag op smaak brengen met zout. Olie verhitten tot ca. 170 °C. Mosselen door beslag halen. Met 5 stokjes tegelijk in hete olie in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren met walnotensaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teentje knoflook
100 g walnoten
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
0 eetlepels citroensap
0 zout
3 takjes peterselie
30 gekookte mosselen
120 g bloem
1 ei (M)
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenmachine
satéstokjes
keukenpapier