Pittige visballetjes met sereh en chilisaus
Geen viskoekjes, maar borrelballetjes! Kabeljauw combineert uitstekend met gember, citroengras en een rood pepertje. Die passen mooi op de borrelplank!
Aan de slag
Snijd de sjalotten, rode peper, ongeschilde gember en ongeschilde kurkuma grof. Verwijder de harde buitenste bladeren van de sereh en snijd de stengel zo fijn mogelijk.
Doe de sjalot, rode peper, gember, kurkuma, sereh, knoflook, gemalen koriander en ¼ van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijne boemboe. Verhit ⅛ van de olie in een koekenpan en bak de boemboe 5-8 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Bak de laatste 3 min. het kokosrasp mee. Haal van het vuur en laat 2-3 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2 cm. Maal met korte pulsen de helft van de vis fijn in het hakmolentje. Schep eruit en maal de rest met korte pulsen grof.
Meng de boemboe en alle vis met de maizena, peper en het zout tot een plakkerige, stevige massa. Vorm er met vochtige handen 14 balletjes (per 14 stuks) van.
Verhit de rest van de olie op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de balletjes 6 min., schep af en toe om. Serveer de balletjes met de zoete chilisaus.
Pittige visballetjes met sereh en chilisaus
Geen viskoekjes, maar borrelballetjes! Kabeljauw combineert uitstekend met gember, citroengras en een rood pepertje. Die passen mooi op de borrelplank!
null porties
110 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten, rode peper, ongeschilde gember en ongeschilde kurkuma grof. Verwijder de harde buitenste bladeren van de sereh en snijd de stengel zo fijn mogelijk.
Doe de sjalot, rode peper, gember, kurkuma, sereh, knoflook, gemalen koriander en ¼ van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijne boemboe. Verhit ⅛ van de olie in een koekenpan en bak de boemboe 5-8 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Bak de laatste 3 min. het kokosrasp mee. Haal van het vuur en laat 2-3 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2 cm. Maal met korte pulsen de helft van de vis fijn in het hakmolentje. Schep eruit en maal de rest met korte pulsen grof.
Meng de boemboe en alle vis met de maizena, peper en het zout tot een plakkerige, stevige massa. Vorm er met vochtige handen 14 balletjes (per 14 stuks) van.
Verhit de rest van de olie op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de balletjes 6 min., schep af en toe om. Serveer de balletjes met de zoete chilisaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
1 rode peper
15 g verse gember
15 g verse kurkuma (geelwortel)
1 stengel sereh
2 tenen knoflook
2 gemalen koriander
8 el zonnebloemolie
2 el AH biologisch kokosrasp
250 g verse kabeljauwfilets
2 el maizena
½ tl zout
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen