Gembershot met kurkuma en limoen
Gooi verse gember, kurkuma en limoen in de blender voor een zelfgemaakte gembershot! Je kan deze een week bewaren in de koelkast en elke dag goed beginnen met een shot vitamines.
Aan de slag
Snijd de kurkuma en gember grof. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van de vruchten en pers uit. Doe de kurkuma, gember en het limoensap in de blender met het water en blend zo fijn mogelijk
Schenk het mengsel in porties door een met een schone theedoek beklede zeef. Druk de pulp zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat het sap eruit komt. Roer het limoenrasp door het sap.
Gembershot met kurkuma en limoen
Gooi verse gember, kurkuma en limoen in de blender voor een zelfgemaakte gembershot! Je kan deze een week bewaren in de koelkast en elke dag goed beginnen met een shot vitamines.
null porties
55 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kurkuma en gember grof. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van de vruchten en pers uit. Doe de kurkuma, gember en het limoensap in de blender met het water en blend zo fijn mogelijk
Schenk het mengsel in porties door een met een schone theedoek beklede zeef. Druk de pulp zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat het sap eruit komt. Roer het limoenrasp door het sap.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
160 g verse kurkuma (geelwortel)
300 g AH Biologisch verse gember
2 limoenen
500 ml water
Dit heb je nodig
blender
trechter
gesteriliseerde fles met dop (1.5 liter)