Rendang uit de slowcooker
Take it slow met stoof. En dat geldt ook voor deze rendang uit de slowcooker.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 2 min. op middelhoog vuur. Stamp het zaad fijn in een vijzel. Snijd het steeltje van alle pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Houd je van pittig? Dan kun je de zaadjes laten zitten. Snijd de pepers grof. Snijd de sjalotten en tenen knoflook grof. Schil de gember, laos en kurkuma, snijd grof en stamp ze met het zout fijn in een vijzel. Of maal fijn in een keukenmachine (bumbu).
Snijd de riblappen in stukken van ca. 5 cm. Verhit de kokosolie in een koekenpan en roerbak de bumbu 3 min. op hoog vuur. Doe de bumbu, riblappen, kokosmelk en santen in de slowcooker. Kneus de stengels citroengras met de achterkant van een mes en leg tussen het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Sluit de slowcooker, en stoof het vlees 4 uur op de hoogste stand. .Haal het deksel er na 3½ uur af om de saus te laten inkoken en de rendang te laten karameliseren. Roer regelmatig, probeer hierbij de stukken vlees heel te houden. Verwijder de stengels citroengras en roer de kokosrasp door de rendang. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij
Rendang uit de slowcooker
Take it slow met stoof. En dat geldt ook voor deze rendang uit de slowcooker.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
240 min. oventijd
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 2 min. op middelhoog vuur. Stamp het zaad fijn in een vijzel. Snijd het steeltje van alle pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Houd je van pittig? Dan kun je de zaadjes laten zitten. Snijd de pepers grof. Snijd de sjalotten en tenen knoflook grof. Schil de gember, laos en kurkuma, snijd grof en stamp ze met het zout fijn in een vijzel. Of maal fijn in een keukenmachine (bumbu).
Snijd de riblappen in stukken van ca. 5 cm. Verhit de kokosolie in een koekenpan en roerbak de bumbu 3 min. op hoog vuur. Doe de bumbu, riblappen, kokosmelk en santen in de slowcooker. Kneus de stengels citroengras met de achterkant van een mes en leg tussen het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Sluit de slowcooker, en stoof het vlees 4 uur op de hoogste stand. .Haal het deksel er na 3½ uur af om de saus te laten inkoken en de rendang te laten karameliseren. Roer regelmatig, probeer hierbij de stukken vlees heel te houden. Verwijder de stengels citroengras en roer de kokosrasp door de rendang. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij
serveertip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el korianderzaad
2 rode pepers
5 rawitt pepers rood & groen
5 sjalotten
5 tenen knoflook
50 g verse gember
50 g verse laoswortel (galangal)
10 g verse kurkuma (geelwortel)
1 tl zout
1 kg riblappen
3 el kokosolie
200 ml kokosmelk
50 g santen kokoscrème
4 stengels koelverse sereh citroengras
50 g AH biologisch kokosrasp
2 limoenen
Dit heb je nodig
vijzel
keukenmachine
Slowcooker (4.7 liter)