Rendang uit de slowcooker
bewaar
bewaar

Rendang uit de slowcooker

Take it slow met stoof. En dat geldt ook voor deze rendang uit de slowcooker.

25 min. bereiden / 4 uur oventijd

pittig

16 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 2 min. op middelhoog vuur. Stamp het zaad fijn in een vijzel. Snijd het steeltje van alle pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Houd je van pittig? Dan kun je de zaadjes laten zitten. Snijd de pepers grof. Snijd de sjalotten en tenen knoflook grof. Schil de gember, laos en kurkuma, snijd grof en stamp ze met het zout fijn in een vijzel. Of maal fijn in een keukenmachine (bumbu).

Snijd de riblappen in stukken van ca. 5 cm. Verhit de kokosolie in een koekenpan en roerbak de bumbu 3 min. op hoog vuur. Doe de bumbu, riblappen, kokosmelk en santen in de slowcooker. Kneus de stengels citroengras met de achterkant van een mes en leg tussen het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Sluit de slowcooker, en stoof het vlees 4 uur op de hoogste stand. .Haal het deksel er na 3½ uur af om de saus te laten inkoken en de rendang te laten karameliseren. Roer regelmatig, probeer hierbij de stukken vlees heel te houden. Verwijder de stengels citroengras en roer de kokosrasp door de rendang. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij

serveertipLekker met atjar, paksoi en witte rijst.
bereidingstipRendang hoort vrij droog en gekarameliseerd te zijn, wat moeilijk gaat in een slowcooker. Wil je toch een traditionele rendang? Schep de rendang na het stoven dan in een wok en roerbak nog ca. 30 min. op middelhoog vuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rendang uit de slowcooker

Take it slow met stoof. En dat geldt ook voor deze rendang uit de slowcooker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig