Bumbu rendang Padang van Vanja van der Leeden
De basis voor rendang, Sumatraans gekaramelliseerd rundvlees, in een bumbu: een pasta van verschillende specerijen en andere smaakmakers.
Aan de slag
Rooster eerst het korianderzaad of specerijenmengsel in een droge koekenpan en wrijf fijn in een komvormige vijzel. Of gebruik een specerijenmolentje. Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan. Verwijder de pitjes van de chilipeper en snijd samen met de cabe rawits fijn. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Voeg dit samen met de overige ingrediënten in stappen toe aan een grote platte vijzel en wrijf tot een pasta.
Je kunt alles ook in een blender fijnmalen, eventueel met 2 eetlepels kokos- of zonnebloemolie (per 4 personen).
Bumbu rendang Padang van Vanja van der Leeden
De basis voor rendang, Sumatraans gekaramelliseerd rundvlees, in een bumbu: een pasta van verschillende specerijen en andere smaakmakers.
bijgerecht
null personen
65 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Rooster eerst het korianderzaad of specerijenmengsel in een droge koekenpan en wrijf fijn in een komvormige vijzel. Of gebruik een specerijenmolentje. Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan. Verwijder de pitjes van de chilipeper en snijd samen met de cabe rawits fijn. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Voeg dit samen met de overige ingrediënten in stappen toe aan een grote platte vijzel en wrijf tot een pasta.
Je kunt alles ook in een blender fijnmalen, eventueel met 2 eetlepels kokos- of zonnebloemolie (per 4 personen).
achtergrondinfo:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el korianderzaad
5 kemirinoten
15 chilipeper
5 rawitt pepers rood & groen
6 sjalotten
10 tenen knoflook
40 g verse gemberwortel
50 g verse laoswortel (galangal)
10 g verse kurkuma (geelwortel)
1 snufje zout
Dit heb je nodig
vijzel