Bumbu rendang Padang van Vanja van der Leeden
bewaar
bewaar

Bumbu rendang Padang van Vanja van der Leeden

De basis voor rendang, Sumatraans gekaramelliseerd rundvlees, in een bumbu: een pasta van verschillende specerijen en andere smaakmakers.

5 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Rooster eerst het korianderzaad of specerijenmengsel in een droge koekenpan en wrijf fijn in een komvormige vijzel. Of gebruik een specerijenmolentje. Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan. Verwijder de pitjes van de chilipeper en snijd samen met de cabe rawits fijn. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Voeg dit samen met de overige ingrediënten in stappen toe aan een grote platte vijzel en wrijf tot een pasta.

Je kunt alles ook in een blender fijnmalen, eventueel met 2 eetlepels kokos- of zonnebloemolie (per 4 personen).

achtergrondinfoHet fijnmalen van de specerijen, pepers en andere smaakmakers voor de bumbu van rendang doe je in een platte vijzel. Met een hakmolentje of keukenmachine kan het ook, maar met een vijzel behoud je veel meer textuur.
achtergrondinfoBekijk het recept van de rendang Padang hier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bumbu rendang Padang van Vanja van der Leeden

De basis voor rendang, Sumatraans gekaramelliseerd rundvlees, in een bumbu: een pasta van verschillende specerijen en andere smaakmakers.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig