Rendang Padang van Vanja van der Leeden
Rendang, gekaramelliseerd rundvlees (afkomstig uit Padang) betekent zoiets als 'heel lang stoven'. Het begint met een lichte, dunne curry of 'gulaï', dan wordt het een wat dikkere, lichtbruine 'kalio' en het eindigt met donkerbruine, bijna droge rendang.
Aan de slag
Zet een wok of wajang op het vuur, voeg de bumbu toe met de kokosolie, kokosmelk en het zout.
Zet het vuur uit en meng bumbu en kokosroom door elkaar. Snijd de riblappen in stukken van 5-6 cm. Voeg het stoofvlees toe samen met het tamarindepasta en de laurierblaadjes toe. Kneus de sereh en limoenblaadjes en voeg toe. Laat nu zeker 3 uur onafgedekt stoven op laag vuur. Roer af en toe. Het vlees zal steeds donkerder van kleur worden.
Zet het vuur na 3 uur hoger, zodat er meer vocht kan verdampen. Trek daar nog 30 minuten voor uit. Wanneer je het vet boven ziet komen drijven, begin dan met bakken. Bak het vlees op laag vuur in de ingedikte saus onder regelmatig roeren. Ga door tot het vlees donkerbruin is en de saus aan het vlees blijft kleven. Voeg de kokosolie toe.
Serveer de rendang met koriandercress of koriander.
Rendang Padang van Vanja van der Leeden
Rendang, gekaramelliseerd rundvlees (afkomstig uit Padang) betekent zoiets als 'heel lang stoven'. Het begint met een lichte, dunne curry of 'gulaï', dan wordt het een wat dikkere, lichtbruine 'kalio' en het eindigt met donkerbruine, bijna droge rendang.
hoofdgerecht
null personen
1145 kcal
25 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Zet een wok of wajang op het vuur, voeg de bumbu toe met de kokosolie, kokosmelk en het zout.
Zet het vuur uit en meng bumbu en kokosroom door elkaar. Snijd de riblappen in stukken van 5-6 cm. Voeg het stoofvlees toe samen met het tamarindepasta en de laurierblaadjes toe. Kneus de sereh en limoenblaadjes en voeg toe. Laat nu zeker 3 uur onafgedekt stoven op laag vuur. Roer af en toe. Het vlees zal steeds donkerder van kleur worden.
Zet het vuur na 3 uur hoger, zodat er meer vocht kan verdampen. Trek daar nog 30 minuten voor uit. Wanneer je het vet boven ziet komen drijven, begin dan met bakken. Bak het vlees op laag vuur in de ingedikte saus onder regelmatig roeren. Ga door tot het vlees donkerbruin is en de saus aan het vlees blijft kleven. Voeg de kokosolie toe.
Serveer de rendang met koriandercress of koriander.
algemeen:
vegatip:
kookstaptip:
achtergrondinfo:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 portie bumbu rendang Padang
1½ l Go-Tan coconut milk
¾ el zout
1 kg riblappen
½ el tamarindepasta
2 laurierbladen
8 stengels sereh
16 diepvries kaffir limoenblaadjes
3 el kokosolie
15 g verse koriander